ANGELA DEN HARTOG

LEERKRACHT EN TEAMLEIDER GROEPEN 3

“Wat vind je nu eigenlijk leuker, de onderbouw, middenbouw of de bovenbouw? Deze vraag is mij de afgelopen jaren vaak gesteld. Naast leerkracht ben ik teamleider van de groepen 3 op Basisschool Develhoek. Als startende leerkracht ben ik begonnen in de kleuterbouw van onze school, waar ik drie jaar lang met veel plezier met de allerjongste kinderen van onze school gewerkt heb. Ik wil graag breed inzetbaar zijn, scherp blijven en elke dag nieuwe dingen leren. Het was daarom tijd voor een nieuwe uitdaging voor mij. De opvolgende twee jaren ben ik werkzaam in de bovenbouw van onze school geweest. Er zijn natuurlijk veel verschillen tussen de onder- en de bovenbouw . Neem bijvoorbeeld de leeftijd, de interesses, vriendschappen tussen kinderen en de manier van leren. Belangrijker vind ik de overeenkomsten; samen werken aan ons einddoel, elke dag nieuwe dingen leren en samen groeien binnen onze veilige leeromgeving. Iedereen is bijzonder en iedereen mag zichzelf zijn! Vanuit deze visie werkt ik dan ook dagelijks in mijn huidige groep en probeer ik samen met mijn collega’s het beste uit onszelf en de kinderen te halen. Mijn visie sluit naadloos aan bij de visie van Basisschool Develhoek: ieder kind bereikt zijn eigen top, binnen de rust en structuur die de leerkracht binnen de groep heeft gecreëerd. Ik voel mezelf fijn binnen ons team, mag zijn wie ik ben en mag mijn mening geven. De waardering die ik binnen ons team voel, de hechte samenwerking die wij hebben, is het voorbeeld van hoe ik in de klas met de kinderen dagelijks aan het werk ben. Je hoeft het niet alleen te doen, samen staan we sterk. Een kleuter van vier of een bovenbouw leerling van tien, elk kind verdient het om trots te mogen zijn op zichzelf."

- Angela den Hartog

• Juf Chantal