kleinschalig: zorg voor ieder kind

Als ouder wil je natuurlijk de beste keuze maken voor je kinderen. Ook als het aankomt op de basisschool. Tegenwoordig is het allang niet meer vanzelfsprekend dat een kind naar de dichtstbijzijnde school gaat. Ook geloof speelt steeds minder een rol. Ouders hebben alle keuze uit het rijke aanbod van scholen. Je kunt kiezen op geloofsovertuiging, culturele achtergrond, onderwijskundige visie of uit praktisch oogpunt.

Maar ook de keuze tussen een grote of een kleine school kan opspelen. Scholen met minder dan 100 leerlingen noemt men een kleine school. Ondanks het feit dat basisschool De Driehoek hier ver boven zit, is het in de wijk Carnisselande een relatief kleine school. De voordelen van een ‘kleine’ school zijn:
• Minder leerkrachten, zodat het persoonlijker wordt.
• De communicatie op een kleine school verloopt snel van persoon tot persoon. Het kan dus makkelijk zijn om degene die je wil spreken, te spreken te krijgen. Basisschool De Driehoek is laagdrempelig.
• Elk kind wordt “gezien”.
• Zeker voor jonge kinderen is het fijner om zo te wennen aan het schoolse leven.
• Goed voor de sociale ontwikkeling van kinderen.
• Voor de betrokkenen voelt het knusser en hechter aan – betrokken medewerkers.
• Het bieden van zorg op maat.
• Contact tussen ouder en leerkracht verloopt soepeler.
• De leerkracht doet heel veel samen met de kinderen, omdat niet alles aan vakleerkrachten wordt uitbesteed. Op basisschool De Driehoek hebben we voor de kinderen van groep 3 t/m 8 een vakleerkracht gymnastiek.

Het is altijd goed om een rondleiding aan te vragen in zowel een ‘grote’ als een kleine school. Ga ook in gesprek met ouders van beide scholen en leest u de websites van de scholen. Ook de website van de Onderwijsinspectie kan een doorslaggevende factor zijn:
Om een goed beeld van de scholen te krijgen kunt u ook een kijkje nemen op: www.scholenopdekaart.nl