Veilige school

Op Basisschool De Driehoek investeren we veel tijd in een klimaat dat wij voor de kinderen, de leerkrachten en de ouders belangrijk vinden. We waarborgen te allen tijde rust en veiligheid in de school. Kinderen leren immers het best wanneer zij weten wat de afspraken zijn en zien dat deze bewaakt worden. Dit biedt namelijk een stuk duidelijkheid, iets wat kinderen doorgaans prettig vinden en waarderen. In de klassen zorgt de leerkracht voor een rustig, fijn werkklimaat. We vinden het gedrag van kinderen belangrijk en evalueren dagelijks wat er op school gebeurt. De veiligheid van uw kind is voor ons van groot belang. En dan hebben we het niet alleen over fysieke veiligheid, maar zeker zozeer over emotionele veiligheid. We weten dat pesten levenslange littekens kan veroorzaken.
Om met elkaar een veilige school te creëren, maken wij o.a. gebruik van het programma Kwink.